Behandeling

/Behandeling
Behandeling2022-09-28T15:51:44+01:00

U heeft al enige tijd last van klachten als hoofdpijn, rugpijn, slapeloosheid of vermoeidheid. En u heeft besloten een afspraak te maken bij BSR praktijk Enschede voor behandeling. Maar wat gaat er nu gebeuren? Body Stress Release brengt een lichamelijk proces op gang van loslaten en herstellen. Om te kunnen registeren hoe uw lichaam reageert worden er bij het begin van de behandeling altijd drie afspraken gemaakt; op de eerste dag, op de vierde dag en op de elfde dag.

Een BSR behandeling (release) afspraak  duurt 45 minuten maar houdt er rekening mee dat uw eerste afspraak ongeveer 1 uur duurt. Dit komt omdat op deze dag een intakegesprek met u gevoerd wordt om een goed beeld van uw medische geschiedenis te krijgen. Denk hierbij aan valpartijen, operaties, ziektes en ongelukken. Tijdens deze afspraak wordt door de behandelaar ook duidelijk uitgelegd wat de samenhang is tussen vastgezette spierspanning en uw klachten. Natuurlijk is er ook uitgebreid de gelegenheid om uw vragen te stellen. Na dit gesprek begint uw eerste behandeling. U hoeft uw kleding en schoenen niet uit te trekken en u kunt dus zo plaats nemen op de speciale behandelbank.

Na de behandeling zult u ervaren dat uw lichaam aan het werk gaat om de vastzittende spanning laag voor laag los te laten. Uw lichaam kan hier op verschillende manieren op reageren; directe verlichting van pijn en meer energie. Maar het kan ook zijn dat oude pijntjes weer even de kop op steken of dat u vermoeid of emotioneel bent. Ieder lichaam reageert uniek en er is geen goede of foute reactie.

De noodzaak voor vervolgbehandelingen en de frequentie daarvan is per persoon verschillend en mede afhankelijk van:

  • de duur van de aanwezige klachten
  • de hevigheid van de situatie
  • uw leef- en werkomstandigheden
  • de manier en snelheid waarop uw lichaam de spanning loslaat en in hoeverre u hier rekening mee kunt houden.

In overleg met uw practitioner bepaalt u samen het verloop van uw behandeling.

BSR practitioners zijn grondig en uitvoerig opgeleid, zowel theoretisch als praktisch maar een BSR practitioner is geen (para)medicus. De BSR methode is dan ook geen alternatieve geneeswijze maar een unieke behandelmethode die als zelfstandige techniek wordt toegepast maar ook aanvullend en ondersteunend kan worden ingezet bij reguliere medische behandelingen. Zonodig zal een practitioner adviseren om een arts of specialist te raadplegen.