Geschiedenis

Geschiedenis2022-09-28T15:48:26+01:00

Body Stress Release is een gezondheidstechniek die ontwikkeld is door het Zuid-Afrikaanse echtpaar Meggersee. Op zoek naar een oplossing voor de chronische klachten van Ewald Meggersee, leidde hun zoektocht via diverse landen en even zovele behandelmethoden uiteindelijk tot het ontwikkelen van een nieuwe methode; BSR.

Deze “nieuwe” methode onderscheidt zich vooral door het gebruik van het bio-feedbacksysteem van het lichaam (zie: De methode) en het milde karakter van de behandelingen. Dit laatste diende zich aan in de chiropractie praktijk van Ewald en Gail Meggersee waar zij constateerden dat een gespannen lichaam beter reageert op een milde behandeling dan op dwingende manuele handelingen.

Sinds 1981 is BSR in Zuid Afrika erkent als behandelmethode en heeft inmiddels duizenden mensen geholpen en verlichting gebracht.

Om de rest van de wereld ook kennis te laten maken met BSR, worden er sinds 25 jaar practitioners opgeleid aan de BSR Academy in Zuid Afrika. Deze studenten komen uit landen van over de hele wereld: Engeland, Zweden, Nederland, Australië, Duitsland, Belgie, Verenigde Staten, Denemarken, IJsland, Schotland, Ierland, Canada, Hawaï, Nieuw Zeeland en Namibië.

In Nederland opende de eerste BSR praktijk haar deuren in 1998 in Apeldoorn. Sindsdien zijn er 49 praktijken bij gekomen en de verwachting is dat dit aantal de komende jaren nog verder zal toenemen.

Iedere practitioner is aangesloten bij de beroepsvereniging van BSR. Voor Nederland is dat de BSRAN. Alleen aangesloten leden mogen de techniek in praktijk brengen en zij werken volgens de regels die zijn vastgelegd in de notarieel goedgekeurde statuten en huishoudelijk reglement. BSR praktijk Enschede is aangesloten bij de BSRAN.